Viscerale therapie

Viscerale therapie bestaat uit gerichte manuele technieken die het herstel van een normale gezonde beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de inwendige organen ondersteunen.

Deze op bindweefsel gerichte mobilisaties kunnen tot aanpassing en verbetering van de structuur en functie van de inwendige organen en orgaansystemen leiden en helpen zo het lichaam zijn natuurlijke gezondheid te behouden.

Bij een optimale gezondheid is er een voortdurende beweging tussen de bindweefsels van de inwendige organen en zijn omgeving. Tijdens activiteiten zoals wandelen, bukken en ademen moeten de inwendige organen ten opzichte van elkaar en hun omgeving bewegen en glijden.

Deze relatie blijft stabiel, ondanks het feit dat het lichaam een eindeloze variatie aan bewegingen doormaakt. Echter als een orgaan niet optimaal kan bewegen ten gevolge van infecties, ontstekingen, verklevingen, abnormale spanning (bevalling) of verplaatsing door doorgemaakte operaties, extreme emoties van angst, verdriet of boosheid, dan zal het andere organen en lichaamsstructuren ongunstig beïnvloeden. Deze disbalans zal in eerste instantie restricties en chronische irritatie in het spierensysteem creëren. Op lange termijn kunnen ook organen van zich laten horen. Dan moet u denken aan maagzuur, chronische darmklachten en andere klachten.

Viscerale therapie en Craniosacraal therapie is met elkaar verbonden omdat we niet uit losse delen bestaan. Je lichaam is  een geheel en zo mag het lijf dan ook behandeld worden voor een optimale werking.

Behandelruimte Cranio Brabant

"Bij een optimale gezondheid is er een voortdurende beweging tussen de bindweefsels van de inwendige organen en zijn omgeving."